Minitab

Brand

Lumea se bazează pe Minitab pentru calitate

Întâlnire cu Minitab Inc.
De peste 35 de ani Minitab Inc. ofera software si servicii pentru optimizarea calitatii, educatie in statistica si cercetare. Mii de companii renumite din mai mult de 90 de tari folosesc solutii Minitab® Statistical Software pentru imbunatatirea calitatii si proiecte care folosesc metodele Six Sigma. In educatie este folosit de mai mult de 4000 de colegii si universitati. Companiile din lumea intreaga folosesc Quality Companion by Minitab® pentru a-si conduce proiectele de optimizare a calitatii, iar Quality Trainer pentru a invata online statistica.

Minitab Inc. a dezvoltat, dezvolta si vinde software statistic pentru cei interesati de solutii de instruire in analiza datelor si pentru analiza in sine a acestora, ajutandu-i sa obtina rezultate precise, de incredere si care sa se remarce prin usurinta folosirii. Produsul de baza al Minitab Inc. este Minitab® Statistical Software, ajuns acum la versiunea 17.

Minitab® Statistical Software s-a raspandit si in lumea afacerilor datorita instrumentelor pe care le ofera in controlul calitatii, DOE (Design of Experiments), analizele de fidelitate si statistica generala. In momentul de fata, Minitab este instrumentul ales in 90 de tari ale lumii pentru afaceri de toate dimensiunile, de la cele care abia se lanseaza pana la companiile listate in Fortune 500, printre care Ford Motor Company, 3M, Honeywell International, General Motors, Samsung si Six Sigma prin consultantii sai.

Istoria Minitab
Minitab Inc. este o companie privata cu sediul in State College, Pennsylvania, cu subsidiare in UK, Franta si Australia, dar si cu o retea bogata de reprezentante si distribuitori in lume.

Minitab Ltd s-a stabilit in Coventry in 1995 pentru a servi mai bine clientii din Europa, Middle East si Africa. Al doilea birou european, Minitab Sarl, a fost infiintat in Paris in 1998 pentru a oferi mai bine suport tuturor regiunilor EMEA vorbitoare de franceza.

Totul a plecat de la dezvoltarea initiala a sa, de catre trei instructori de statistica la Penn State University, in scopul de a ajuta profesorii in instruirea legata de statistici de baza. Referinta la Minitab® Statistical Software se face in aproape 300 de lucrari de specialitate. Asadar, Minitab a inceput ca fiind software-ul de incredere al profesorilor, cand vine vorba de instruire in statistica. Unul dintre dezvoltatorii sai originali este Barbara Ryan, presedinte si CEO al Minitab.

Programul a devenit rapid si ramane in continuare unul dintre softurile de top din intreaga lume, in invatarea statisticii. Multi studenti au invatat statistica folosind Minitab mai degraba decat alte aplicatii. Minitab este si aplicatia cea mai utilizata in Six Sigma, metodologia lider mondial in optimizarea calitatii. Combinarea intre inalta calitate si usurinta folosirii a facut ulterior din Minitab software-ul statistic preferat pentru instruirea academica, o pozitie pe care Minitab si-o mentine si astazi.

Succesul Minitab s-a aratat mai pregnant dupa decizia din 1982 de a se desprinde de universitate pentru a se dezvolta intr-o companie privata, fondata in 1983 in campusul universitar al Pennsylvania State University.

Puterea sa pe piata academica a fost valorificata la fel de bine pe pietele de afaceri. Pe masura ce studentii au ocupat pozitii in industrie si in domeniul guvernamental au adus cu ei si cunoasterea Minitab. Aceasta a luat un aspect practic in fabrici auto, in 12 din cele mai mari 15 companii din industria chimica a Statelor Unite, in 8 dintre cei mai mari 10 fabricanti de computere, in 10 din cele mai importante 15 companii din industria electronica si in 8 dintre cele mai mari 10 companii forestiere.

In prezent, se spera ca s-a atins scopul de a fi software-ul statistic lider pe piata statisticii industriale. Ceea ce ofera in plus fata de un pachet statistic general sunt Statistical Process Control (SPC), Design of Experiments (DOE), Reliability/Survival Analysis si Measurement Systems Analysis. Suportul tehnic excelent si trainingul de calitate sunt parti integrante ale unei oferte valoroase aduse clientilor de Minitab Inc.

Iata, in continuare, cateva dintre cele mai importante companii care au avut succes bazându-se pe Minitab:

Allianz, Amazon.com, American Express, Apple, BMW, Boeing, Coca-Cola, Colgate-Palmolive, Dell, eBay, Ford, Google, IBM, ING Group, LG, McDonald’s, Microsoft, Nestlé, Nike, Nissan, Oracle, Panasonic, PepsiCo, Pfizer, Philips Electronics, Procter & Gamble, Samsung Electronics, Sony, Starbucks, Toyota, Volkswagen, Wal-Mart, Walt Disney, Xerox.